Hva er kakaomasse, kakaopulver, kakaosmør?Hvilken skal brukes til å lage sjokolade?

I ingredienslisten over sjokolade inneholder den vanligvis: kakaomasse, kakaosmør og kakaopulver.Innholdet av kakaotørrstoffer vil merkes på ytteremballasjen til sjokolade.Jo mer innhold av kakaotørrstoffer (inkludert kakaomasse, kakaopulver og kakaosmør), jo høyere er de fordelaktige ingrediensene og næringsverdien i sjokolade.Sjokoladeprodukter med mer enn 60 % kakaoinnhold på markedet er sjeldne;de fleste sjokoladeprodukter har for mye sukker og smaker så søtt at de kun kan klassifiseres som godteri.

""

Kakaomasse
Etter at kakaobønnene er gjæret, stekt og skrellet, males de og presses til "kakaomasse", også kjent som "kakaobrennevin".Kakaomasse er en viktig råvare for produksjon av sjokolade;den har også næring av kakaosmør og kakaopulver.Kakaomassen er mørkebrun.Når den er varm er kakaomassen en flytende viskøs væske, og den stivner til en blokk etter avkjøling.Kakaobrennevin, som kan skilles i kakaosmør og kakaokake, og deretter videreforedles til annen mat.

Kakaopulver
Kakaokaker er brunrøde i fargen og har en naturlig sterk kakaoaroma.Kakaokake er en essensiell råvare for bearbeiding av ulike kakaopulver og sjokoladedrikker.Men hvit sjokolade inneholder ikke kakaopulver i det hele tatt.
Kakaopulver fås ved å knuse kakaokaker og male dem til et pulver.Kakaopulver har også kakaoaroma, og inneholder polyfenoliske forbindelser med antioksidantegenskaper og ulike mineraler som magnesium og kalium.
Kakaopulver samler antioksidantkomponentene i kakao, som er det mest fordelaktige for menneskers helse.Medisinske studier har vist at usøtet kakaopulver kan bidra til å kontrollere blodtrykket, redusere blodpropp og redusere risikoen for hjertesykdom.

Coco smør
Kakaosmør er det naturlig forekommende fettet i kakaobønner.Kakaosmør er fast ved romtemperatur under 27°C, flytende ved høy temperatur, og begynner å smelte når det er nær kroppstemperaturen på 35°C.Kakaosmør er gult i flytende tilstand og blekgult i fast tilstand.Kakaosmør gir sjokoladen en unik glatthet og smelte-i-munnen-egenskaper;det gir sjokolade en myk smak og en dyp glans.

Det skal bemerkes at, avhengig av typen sjokolade, er også typen tilsetning forskjellig.Ren fettsjokolade kan bruke kakao flytende blokk, eller kakaopulver pluss kakaosmør, men kakaosmør erstatning sjokolade vil ikke bruke flytende blokk og kakaosmør.Kakaosmørerstatningssjokolade bruker kun kakaopulver og kunstig fett, som inneholder skadelige transfettsyrer.


Innleggstid: Des-08-2022